זה דיי דחוף,בבקשה!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/04/2002 | 01:17 | מאת: אלמוג

ראשית אתן רקע כדיי שתוכל להבין את המצב לפרטיו ואחר כך אציג את השאלה שלום,אני בן 17 וחצי,סובל מ CP (נחות קלה מלידה,המתבטאת בצליעה בשני הרגליים) עברתי מס' ניתוחים בבית החולים "אסף הרופא" בת"א,ואני נמצא במעקב שם,מדיי שנה מזמינים אותי לביקורת ע"מ לבדוק אם אני זקוק לניתוח נוסף או סתם כדיי לראות אם המצב החמיר או לחילופין השתפר לביקרות שלפני שנה לא הלכתי עקב חשש מהמצב הביטחוני (אני תושב עכו אבל זה לא רלואנטי) הביקורת הבאה תהיה בעוד כחודש וחצי השאלה שלי היא כזו: הפיזוטרפיסטית והדוקטור שם,אמרו לי שאם אני אעשה מתיחות אני לא אצטרך יותר ניתוחים אף פםע לא עשיתי מתיחות,בשבועיים האחרונים התחלתי לעשות מתיחות ו.. עכשיו אני סובל מכאבים המצב הוא כזה: את המתיחות אני עושה בעזרת חבר תוך כדיי שאני יושב על הריצפה מצמיד את גבי אל הקיר והוא צריך להחזיק לי את הרגליים שישארו ישרות על הריצפה תוך כדיי שאני מותח את ידיי במטרה להגיע כמה שיותר רחוק,נניח לקצות האצבעות הוא לוחץ לי על הירך על מנת לישמור על רגליים ישרות בזמן המתיחה. כל זה מתבצע על מנת למתוח את הגידים,זו המטרה של המתיחה. אני משתדל לבצע את זה כל יום במשך כ שבועיים בערך 15 דקות ביום. (אגב,את המתיחה אני עושה כמובן בהנחיית הרופא שהסביר לי איך לעשות,אני לא המצאתי את זה על דעת עצמי) בכל אופן עכשיו הברכיים כבר כואבות ולא דיי בזה גם הגידים ממש כואבים (זה או הגיד או השריר אני לא בדיוק יודע) בעיקרון זו המטרה של המתיחה,הגידים אמורים לכאוב אבל הם יותר מדיי כואבים בזמן האחרון בגלל שראיתי שהגידים מתחילים לכאוב יותר מדיי הפסקנו את המתיחות למשך כ 5 ימים בתקווה שזה יעבור ביינתים ונוכל להמשיך את המתיחות אבל זה לא עבר הגידים עדיין כואבים... לאחר ימים ספורים שהתחנו לעשות את המתיחות הגעתי כמעט לקצות האצבעות עם הידים אבל עכשיו צבגלל שהכאב בגידים לא עובר אני ממש לא מצליח להגיע לאותן תוצאות שהגעתי בתחילה,כל מתיחה שאני עושה כואבת הרבה יותר מבעבר ושוב אני מדגיש אני לא מצליח להשיג את אותן התוצאות כמו ממקודם נוסף לזה גם הברכיים החלו לכאוב הכאב הוא לא כאב חזק,הוא נסבל והוא מופיע רק בזמן המתיחות (שזה גם דבר שלא היה בהתחלה) האם כל זה נורמאלי? האם להמשיך עם המתיחות? יכול להיות שגרתי לעצמי נזק? בתודה מראש

סיפורך נשמע כמו מצב של מאמץ יתר. במיליםאחרות נראה שהשתדלת יותר מידי. העקרון של מתיחות הוא שיש לבצען לאט מאד ובאופן ממושך ולא לנסות להגיע לשיפור מהיר. כעת כדאי שתנוח כשבועיים ותחזור לבצע מתיחותבאופן הדרגתי.

מנהל פורום אורתופדיה