חוסר תחושה באצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/04/2002 | 00:07 | מאת: גולי

מזה כמה שבועות שאני שאני מרגישה שהאצבעות ביד ימין (וקצת בשמאל) כמו "נרדמות". עכשיו כבר ממש אין לי תחושה באצבעות (רטיבות, חום, קור וכו' אני בקושי מרגישה) אני חושדת שזה כתוצאה מהנקה (אני תומכת בשד + לוחצת להגברת הזרם) אבל למרות שניסיתי לצמצם את ההנקה (עברתי לחצי הנקה) הכאב רק גובר וכבר מקרין עד למרפק. מה זה? מה ניתן לעשות?

אכן יש תסמונת ידועה של לחץ על עצב ( העצב המדיאני) בעת הנקה. הלחץ נגרם בעת החזקת התינוק ביד. יש כיום בשוק אמצעי נשיאה של תינוקות המאפשרים גם להניקם. עםזאת חשוב שתבדקי על ידי אורתופד או נוירולוג בכדי לודא שאמנם מדובר בלחץ כנ"ל ולא לחץ על עצב מסיבה אחרת אובמקום אחר.

מנהל פורום אורתופדיה