עבור ד"ר אסא לב-אל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/04/2002 | 20:45 | מאת: יואב

שלום ד"ר אסא לב-אל, הנני בן 19 וסבל מגיל 12 בערך מדלקת בגיד בברך שמאל (ישנה מןבלוטה באזור) שחוזרת אחת לכמה זמן. בשנתיים האחרונות הדבר מונע ממני עיסוק בספורט כמו ריצה והפעלת לחץ על הברך. הבנתי שהדלקת אמורה לעבור עד גיל 21 בערך ( עם סיום ההתפתחות ), אבל שאפשר גם לטפל בזה עם זריקה או ניתוח קטן. מכיוון שאני מעוניין לשוב להתעסק בספורט, מה עלי לעשות? אודה לך מאד עם תוכל לייעץ לי!

07/04/2002 | 23:47 | מאת: דר' אסא לב-אל

יש כמה סיבות אפשריות לבעייתך כגון מחלת אוסגוד שלטר, בורסיטיס מתחת לגיד הפיקה, או דלקת של הגיד שיוצא מן הפיקה. . צילום רנטגן פשוט יכול לעזור לאיבחון בנוסף לבדיקה גופנית שבה יש למקם אתהנקודה הרגישה. רק לאחר איבחון כזה אפשר לתת המלצה לטיפול אך לא לפני כן.

מנהל פורום אורתופדיה