ייעוץ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/04/2002 | 00:28 | מאת: גלעד

לפני כ-4 שנים התחלו כאבים בחיבור בין 2 האצבעות האמצעיות בכף ידי השמאלית. לאחר כ-3 שנים משהתחזקו הכאבים עשיתי בדיקה ורק ב-mri גילו גנגליון בגודל 5 על 8 מ"מ, נאמר ע"י מומחה לכף יד שיש סיכון בניתוח של אובדן תחושה בצד של אחת האצבעות ולא מובטח שיפסקו הכאבים כי יתכן שלא ימצאו את הגנגליון, והיות ואני שמאלי והכאב הוא ביד שמאל לפני שהחלטתי לקחת סיכונים ניסיתי ללכת לכיוון של רפואה אלטרנטיבית-דיקור סיני. אין שינוי מהותי בכאבים לאחר כחצי שנה טיפול של שעה בשבוע. בזמן התקפות של כאבים המצב ממש בלתי נסבל והכאב חזק מאד ונמשך כ-רבע שעה לערך. הכאבים הם יומיומיים, לפחות פעם ביום . מה דעתך ? האם תוכל להסביר לי ביתר פירוט מה הפירוש של גנגליון? ומה לדעתך הסיכויים להצלחה בניתוח או שידוע לך על פתרונות נוספים ? ואם תוכל להפנות לשמות רופאים מומחים בכף היד לפתרון בעיה מסוג זה ? בתודה מראש

גנגליון הנו מושג המשמש בכמה מובנים. במובן אחד מדובר על צבר של תאי עצב וזה השימוש המקובל כשמדובר על מערכת העצבים המרכזית . מובן אחר מוקנה למושג כשמדובר במערכת השלד שאז זה משמש בעיקר לשם תאור של שלפוחית קטנה היוצאת מתוך מפרק או ממעטפת של גיד. אני מניח שזאת הייתה כוונת המשורר במקרה שלך אך אני מוכרח להודות שלא נתקלתי עד היום בגנגליון במיקום המתואר עלידך ולכן אני איני בטוח שאמנם לכך כיוון המפענח של צילום המ.ר.י. .במקרה כזה הייתי רוצה לראות את הצילום בעצמי ואף לשוחח עם מבצע הבדיקה. יחידות ומומחים לכירורגיה של כף היד תמצא היום במרבית בתי החולים הגדולים והבינוניים בארץ

06/04/2002 | 19:21 | מאת: גלעד

אני מודה לך על התשובה ובהמשך לתשובתך הייתי רוצה לדעת באיזו צורה ניתן להעביר לך את הצילום מכיוון שאני נמצא באיזור ת"א והרצליה, או לחלופין , האם יש ימים מסויימים שאתה נמצא באיזור המרכז ? דרך אגב מה יכולה להיות הסיבה לגלי הכאבים המאד מאד חזקים שממש משתקים את כף. תודה

מנהל פורום אורתופדיה