כדורי נקסין ואחרים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/04/2002 | 23:17 | מאת: ליהי

ד"ר אסא שלום, עקב בעיית בליטת דיסק פרוץ קיבלתי 5 זריקות וולטרן והחל מהיום הרביעי קיבלתי 3 זריקות צ'לסטון לסירוגין (יום כן ויום לא). לאחר מכן נטלתי גלולות אתופן. לפני כשבוע סיימתי חפיסה (30 טבליות) של נקסים 500 מ"ג במינון של 3 גלולות ביום והתחלתי כעת את החפיסה השנייה. ביום ד' הקרוב אעבור את בדיקת ה- EMG השאלה היא עד כמה מותר להמשיך עם גלולות הנקסין????? ובעצם: אם מגבלות ההליכה שלי נובעות בשל לחץ הדיסק על העצב (אשר יוצר דלקת ובצקת ע"פי אבחנה קלינית) הרי שכל עוד הדיסק פרוץ- הגוף ימשיך לייצר דלקות נוספות על אף נטילת גלולות אנטי דלקתיות. אז מה עושים???? אני מבקשת לציין כי נקסין אכן עוזר לשיכוך הכאב ועד עתה לא היו לי כל תופעות לוואי וכי אני שולטת במתן שתן ויציאות סדירות ופרט למגבלה בהליכה ועמידה ממושכת אין לי מגבלות אחרות הקשורות בגב כולל התכופפויות ו/או הפנייה מותנית כזו או אחרת. ובכל זאת...... מה עושים???? תודה, ליהי

06/04/2002 | 17:36 | מאת: דר' אסא לב-אל

ליהי שלום רב התגובה הדלקתית הקשורה למחלת הדיסק אינה נגרמת על ידי מגע הדיסק עם העצב אלא על ידי דליפה של כמויות זעירות ביותר של חומרים רעילים מתוך הלשד של הדיסק שבאופן נורמלי אינו חשוף לעולם החיצוני. הלחץ הנוצר בעת העמידה עשוי כמובן להגביר את הדליפה . סיבה אחרת לכאב בעת עמידה היא החמרה של עוית השרירים הקיימת בעת גרוי השורש . בין כך ובין כך הטיפול בתרופות נוגדות דלקת הוא הגיוני אך רצוי לנסות ולהפחיתו ככל שאפשר מחמת חשש לתופעות לוואי שהחמורה שבינהן היא דימום ממערכת העיכול . המינון המקובל של נקסין הוא שתי טבליות ליום . אין נוקדת סיום מוגדרת היטב לטיפול בנקסין אך אם את רואה שהעניין הופך כרוני כדאי לחשוב על מעבר לתרופות נוגדות דלקת שאינן גורמות לדימום במערכת העיכול ( תרופות ספציפיות לאנזים COX2 ׂ ). ההגיון שמאחרי הטיפול הוא שבדרך כלל המחלה חולפת ( גם בלי טיפול ) תוך פרק זמן של 6-12 שבועות.

מנהל פורום אורתופדיה