קרסול ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/04/2002 | 21:44 | מאת: רפי

שלום לך ד"ר שמי רפי אני בן 24 לפני 8 חודשים נקעתי את קרסול ימין במילואים מאז עובר אני פיזוטרפיה בצילום לא היתה עדות לשבר אך בגלל הכאבים הרבים נשלחתי למיפוי עצמות התוצאות היו: שקימת פרפוזיה ן- blood pool מוגברים בקרסול ימין וקליטה מוגברת דיפוזית בקרסול ימין עם קליטה מוקדית יותר בטיביה דיסטאלי מדיאלי קדמי מימין( שיניו ניוויוני או דלקתי) בבקשה תסביר לי את משמעות הדברים ומה הטיפול וההשלכות לעתיד תודה רבה , רפי

06/04/2002 | 12:50 | מאת: דר' אסא לב-אל

הממצא שתארת מעלה חשד שבעייתך היא מה שנקרא RSD (REFLEX SYMPATHETIC DYSTROPHY ) אי אפשר כמובן ןעשות אבחנה זאת רק על סמך בדיקת המיפוי שכן מראה הרגל צבע העור והטקסטורה שלו הם חשובים לא פחות. RSD היא הפרעה בתפקוד של העצבוב האוטונומי של כלי הדם ברקמות הרגל . בכל מקרה עוד לפני שמגיעים לאבחנה סופית חשוב מאד להניע את הקרסול בכדי לשמר ולשפר את טווח התנועה.

06/04/2002 | 14:04 | מאת: רפי

ראשית תודה רבה על התשובה השאלה שלי מה ההשלכות לדבר זה לעתיד בתפקוד הרגל ומה הטיפול?

מנהל פורום אורתופדיה