ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/04/2002 | 22:34 | מאת: שני

הי! האם אפשר לקבל מידע נוסף על בעיה של כאב בחלק התחתון של הברך כתוצאה מגיד הפיקה שמוסט הצידה. איך מתמודדים עם הבעיה. האם פלטפוס מחמיר אותה?

05/04/2002 | 18:40 | מאת: דר' אסא לב-אל

אינני בטוח שאני מבין על מה את המדבר אבל אני מניח שמדובר במה שנקרא אי התאמה בין הפיקה לעצם הירך או -PATELLO FEMORAL MALALIGNMENT . הבעיה נולדת מחמת חוסר חפיפה בין ציר המתיחה של הפיקה על ידי השרירי הארבעה ראשי ובין ציר המתיחה של גיד הפיקה שכןעגינתו של זה היא צדדית מד ( ומכאן האלכסוניות ) . העקרון של הטיפול הוא נסיון לאזן את הכוחות הפועלים על הפיקה בשעת כווץ השריר הרבעה ראשי וזאת עושים על ידי חיזוק החלק הפנימי של השריר ( שנקרא וסטוס מדיאליס ), הצמדת מדבקות אלסטיות המושכות את הפיקה פנימה., חגורת ברך מיוחדת,תקופת מנוחה, שינוי במנגנון ההליכה במקרים שבהם יש רגל שטוחה מדי ביחד עם קיצור של גיד אכילס. במקרים קיצוניים מטפלים על ידי ניתוח שבו מתקנים את היחס בין הפיקה לעצם הירך.

מנהל פורום אורתופדיה