מסלול רפואי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/04/2002 | 12:31 | מאת: אייל

הייתי רןצה להתייעץ בשאלה שהיא אומנם לא בעיה רפואית פרופר אבל בתור רופא אורטופד ותיק ומנוסה אני מקווה שתוכל לעזור לי לגביה אני תלמיד שנה א ברפואה והייתי מאוד מעוניין להתמחות לכשאסיים ברפואת ספורט שאלתי היא : א)מהו המסלול הקיים לרפואת ספורט כיום ב)האם יש מקומות בארץ בהם אפשר לעשות התמחות בעיניין ג)האם התחום די מפותח דיו בארץ או שבעיקר בחול

אין בארץ מסלול מסודר של התמחות ברפואת ספורט כמקצוע ראשי. עליך גם לשאול את עצמך האם אתה רוצה להתעסק ברפואת ספורט מן ההיבט הפיסיולוגי והמקצועי מה שדורש הכשרה טובה בתחומי הקשורים בפיסיולוגיה של הלב והראות , מטבוליזם של שרירים ופיסיולוגיה של מערכת השלד או שמא רצונך להתעסק בטיפול בפציעות ספורט שזה אופרה אחרת לגמרי ולמעשה זה דורש התמחות באורתופדיה ורק אחר כך התמקדות בפציעות ספורט. במקרה הראשון עליך לעשות התמחות במקצוע כל שהוא כמו פנימית קרדיולוגיה או אף רפואת ילדים ואחר כך לקחת קורס העוסק ברפואת ספורט וניתן - דומני- על ידי מכון וינגט יחד עם ביה"ס ללימוד המשך של ביה"ס לרפואה בתל אביב. במקרה שני אין סיבה שלא תתמחה באורתופדיה בארץ אך את החלק של טיפול בפציעות ספורט תלמד בארץ שם יש ספורט רציני ( ולמרבית הצער גם פציעות רציניות )

מנהל פורום אורתופדיה