ניתוח ל OS TIBIALE EXTERNIUM

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/04/2002 | 11:52 | מאת: רחל

שלום ד"ר , אני כבר בת 23 ומהרגע שהשתחררתי מהצבא בגיל 20 , התגלתה אצלי בעיה בכף רגל שמאל, בהתחלה היו לי כאבים חזקים שם והיה לי קשה ללכת, הלכתי לאורטופדית ועשיתי צילום , נאמר לי שמדובר בעצם מיותרת בכף הרגל , הטיפולים היו 1. משחה להרגעה, 2. מדרסים ו 3 ניתוח, את אחד ושתיים עשיתי וקצת עזר לי , אבל לגבי האפשרות השלישית אני מאוד חוששת, נאמר לי שיש לי מין עצם בצורת גולה באמצע הקשת של הרגל, וזה מה שמקשה עליי את ההליכה התקינה, הפתרון נאמר לי ניתוח בבי"ח איכילוב, חותכים את העצם בניתוח, ויש כאבים למשך חודש וצריך להסתובב למשך חודש, אני מאוד חוששת מכמה דברים , א. אם תהיה הסתבכות , אני עלולה להיוותר נכה לכל החיים? חס ושלום, וב. עם כל התחדשויות הרפואה בתחום הלייזר , שמשמש גם כחיתו כסכין החדה והמדויקת ביותר בעולם, מדוע לא ניתן לבצע זאת בלייזר , ואולי גם למנוע כאבים יותר מדי, אני ממש אשמח אם תענה לי , אני מאוד רוצה לחזור ולנעול נעליי עקב, ונעליי פלטפורמות, ולא להתחתן בסופו של דבר עם נעליי ספורט, בתודה רבה רחל!

03/04/2002 | 21:04 | מאת: דר' אסא לב-אל

אכן הדרך לעזור במידה ולא נעזרת על ידי מדרס היא בניתוח להורדת העצם. הניתוח מבוצע בסכין מן הטעם הפשוט שזה פשוט יותר נוח יותר ואפילו מזיק פחות מחיתוך בעזרת קרני לייזר. קרני לייזר לא משמשות היום לניתוחים שבהם נדרש חתך פשוט של העור שכן מה שקרן הלייזר עושה הוא כויה של העור והתוצאה אזור עור ניזוק גדול יותר מהחתך של הסכין. רק במקריםבהם יש בעיה של דימום רב משתמשים בחיתוך לייזר.

מנהל פורום אורתופדיה