נושא: עצמות שאינן מתאחות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/04/2002 | 10:36 | מאת: גדעון סבר

גיסתי עברה 2 ניתוחים בעמוד השדרה, כנראה ללא הצלחה. עד כמה שנתנו לנו להבין - יש בעיה של אחוי העצמות. הוצע לה לעשות ניתוח ולהשתמש בחומר/שיטה חדישה שעדיין לא נוסתה בארץ B.M.B. האורטופד המטפל נמצא כמובן בקשר עם המרכז הרפואי המתאים בארה"ב. שאלתי היא: במה מדובר? בחיפושים אחרי B.M.B קבלתי הרבה תשובות... לא רלונטיות תודה

02/04/2002 | 17:46 | מאת: דר' אסא לב-אל

נפל לי האסימון והבנתי שמא שאתה מחפש זה לא BMB אלא BMP או במילים שלמות: BONE MORPHOGENIC PROTEIN שזה קבוצה של חלבונים שמצטיינים ביכולת שהם לעורר יצור עצם חדשה . יש בשוק כיום כמה מוצרים המכילים חומרים אלו. ללימוד נוסף ראה : http://www.clevelandclinic.org/ortho/fractures/boneGraft.htm

מנהל פורום אורתופדיה