בעיות ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/04/2002 | 22:15 | מאת: נורית

ד"ר שלום. רשמתי לך כבר בעבר,וביקשת ממני לרשום לך מידע נוסף לגבי בעיות הברכיים שלי,אז אנסה לרשום לך את כל המידע הנחוץ בבקשה גדולה לעזרה ממך כי אני כבר אובדת עצות: אני בחורה בת 20 ,שבשרות הצבאי שלי שהסתיים לפני חצי שנה. עברתי ניתוח ב-(17/01/01)אורטוסקופיה בבית חולים נהריה, כי שם עברתי את הטיפול הפיזוטרפי שלא עזר לפני כן אז בהמשך עשיתי את הניתוח ,בניתוח מצאו לי שבר אוסטכונדראלי בברך,ומשם הועברתי לבית חולים 10 לטיפול פיזוטרפי, שלא עזר לי בכלום, התלונה העיקרית שלי עד היום היא כאבים בברכיים,במיוחד ברך ימין בה עברתי את הניתוח ,כאבי עמוד שדרה,נעילת ברך ימין. אני עברתי עשרות אורתופדים וטיפולי פיזיוטרפיה שלא עזרו לי, כאשר הכאב לא רק בברך ובגב אלא גם קצת אישי ונפשי כי בעבר הייתי רקדנית מחול, קפטן כדור עף, תחרויות ריצה חובבת ספורט וריקוד שעכשיו אני לא בכושר לכלום. רוב האורתופדים המליצו ספורט לחיזוק השריר ,חלק המליצו לעשות זריקות מכרבולת של תרנגולת שעוזרות לחצי שנה וחלק אמרו לי שיש לי רגל קצרה יותר מהשנייה ואני צריכה דורבן. ד"ר אני פונה אליך לעזרה , כי כל דרך בה ניסיתי ללכת לא החזירה לי את הרגליים שלי בחזרה ואני רק בת 20 וחלומי היה וינגייט.

02/04/2002 | 14:07 | מאת: דר' אסא לב-אל

הדבר היחיד שאני יכול לעשות למענך הוא להזמינך לבוא לבדיקה במרפאתי. הטלפון במשרד מרפאות החוץ בבית החולים שלי הנו 6828880

07/04/2002 | 03:50 | מאת: limor

נורית יקרה קראתי את מכתבך ונגע לי בלב כשהשתחררתי מהצבא(בגיל 20), התחילו לי כאבים חזקים מאד בירכיים בדיקות וצילומים הראו-פריקת ירך מלידה הרופאים היו אובדי עצות באשר לפיתרונות(את צעירה מדי לניתוח, מצד שני את סובלת-אז תשתמשי במשככי כאבים..אה, ותשתדלי לא לעסוק בספורט.) אני שלא הסכמתי בשום אופן להכניס את הכימיקלים לגופי, נותרתי סובלת וגם לא מאמינה-בעיקר בשל ההיבט הנפשי...גם אני הייתי רקדנית שנים רבות, וספורטאית-ובשבילי לא לעסוק בספורט-כבר עדיף שתירו בי וזהו!!!! מבחינתי זה היה סוף העולם. כל החלומות על טיולים בעולם-הכל התנפץ לי בבת אחת.... הלכתי לשמוע מומחים שונים-קיוויתי שאולי אחד מהם יביא לי את הגאולה-אך לא היה ולא נברא למרבה הפתעתי, קיבלתי את התשובות שלי בקרב הרופאים האלטרנטיבים אם תרצי-אפרט לך על כך יותר רק אומר לך שכיום אני כבר בת 30- נראית ומרגישה כמו בת 20 , ועוסקת גם בספורט-בעיקר ריקוד, שזוהי אהבת חיי.... לא אומר לך שהכל מושלם כשהיה, אך מצאתי דרך לקבל ולאהוב את עצמי עם כל מה שיש , וגם כפי שאמרתי-לעסוק בכל אהבותיי-כי אם לוקחים לנו את זה, מה כבר נשאר??? נורית גם אם הכל נראה לך עכשיו קשה ורע וחסר תקווה -אל תתייאשי!!! אני מבינה את כאבך(הפיזי והנפשי), כי הייתי שם ואני יודעת מה זה... אבל אני יודעת שאפשר גם אחרת-כמו שאני היום, וטוב לי כך אם את רוצה יותר פרטים-כתבי לי והכי חשוב-אל תפסיקי לחפש-בסוף תמצאי מה שטוב לך בהצלחה!!!!

מנהל פורום אורתופדיה