מהי בדיקת EMG

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/04/2002 | 20:08 | מאת: ליהי

ראשית אני רוצה לשאול האם יש הבדל בין פריצת דיסק לבין בלט דיסק פרוץ? בעקבות אותה פריצה הופנתי ע"י נוירולוג לבדיקת EMG וזאת בעקבות מוגבלות קשה בהליכה על אף שכחודש ימים שאני טולת תרופות כאלה ואחרות (כולל זריקות קורטיזון שקיבלתי) וטרם חל שיפור ביכולת ההליכה שלי. ובכן; מהי בדיקת EMG והאם היא מלווה בכאב? תודה מראש, ליהי

המילים המשמשות לתאור שינויים חולניים בצורת הדיסקוס כפי שהיא נחזית בבדיקת CT ו מ.ר.י הן בלט - מה שמצביע על כרס קטנה במקום בו צריכה להיות בטן שטוחה למהדרין פריצה וכאן מתכוונים לבליטה של מממש מעין הריון קטן ולבסוף בקע שכן כבר פרץ תוכן הדיסק והוא עתה עצמאי . בדיקת EMG היא חלק מבדיקת איבחון חשמלי הכוללת בדיקת מהירות ההולכה של גרוי חשמלי בעצבים וממצאים נוספים הקורים בעקבות גרויחשמלי ואלקטרומיוגרפיה הבודקת את הפעילות החשמלית של השרירים במנוחה ובמאמץ . הבדיקה מלווה בדקירות במחטים דקות אליהם מחובר מכשיר המדידה ובכאב הנגרם מחמת הגרויים החשמליים . שום דבר שבחורה אמיצה לא תוכל לעמוד בו .

02/04/2002 | 00:04 | מאת: ליהי

אני מקווה שהכאב הזה יהיה נסבל יותר מהכאבים אותם אני חשה כבר חודש ימים ממילא כל הרגל שלי היא חשמלית משום שגם כך יש לי לעיתים התקפים חשמליים באופן טבעי. בכל אופן, תודה על ההסבר . השכלתי ונרגעתי. ליהי

מנהל פורום אורתופדיה