פריצות דיסק וחזרה לפעילות מינית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/04/2002 | 00:58 | מאת: אורנה

אני בת 30,נשואה. לפני שנתיים נפצעתי (תאונת דרכים ) ואובחנו פריצת דיסק ל5-ס1 ובלט דיסק באחת חוליות הצואר. לאחר תקופת החלמה ארוכה חזרתי לחיים וכיום אני מוגבלת רק בישיבה ממושכת (לאחר 5 שעות אני חייבת לשכב כשעה בתנוחת עובר עד שהגב התחתון נרגע מכאבים ...) אין כאבים כלל בהליכה,בעמידה. כמובן שאני לא נושאת משאות כבדים. האם זה מסוכן לחזור לפעילות מינית ??? אני מאד מפחדת שמשקלו של בעלי או תנוחה לא נכונה תגרום לי להתקפי גב חוזרים ??? הבנתי שבלט דיסק בצואר מסוכן? האם בפעילות מינית עלול להגרם לי שיתוק??? לאיזה איש מקצוע אני יכולה לפנות ??? י ש אורטופד שיקומי גם בעניין חיי אישות ???? שאלותי אלו רציניות ביותר והפגיעה באיכות חיי (וחיי בעלי ) אנושה.... מיותר לציין שאני מאד חרדה ומפוחדת ....

01/04/2002 | 13:26 | מאת: טל

אורנה, יש לשער שהבעיה אכן רצינית ומטרידה אותך ואת בעלך מאד מאד (אפילו טרחת לשתול את שאלתך גם בפורום עמוד שדרה וגם בפורום אורתופדיה). אבל לא יותר פשוט לקחת את הצילומים, המסמכים ואת עצמך ולפנות לאורתופד מומחה ? מה גם שהפתרון יכול להיות פשוט מאד. בהצלחה

כעקרון יחסי מן הנם אפשריים מותרים ואף רצויים גם כשיש כאב גב תחתון . מחלקות השיקום השונות ובמיוחד מחלקות לנפגעי חוט שדרה כוללות מרפא מיני (SEX THERAOIST ) שאפר להוועץ בו.

02/04/2002 | 23:03 | מאת: אורנה

תודה על המידע!! האם אתה יודע להיכן אנחנו צריכים לפנות - האם באיכילוב קיים מרכז כזה והאם ניתן בו מידע לגבי בעיות גב כמו שלי (ללא פגיעה בחוט שדרה ) אלא "רק",, בלטי דיסק? שוב תודה,חג שמח

מנהל פורום אורתופדיה