הגוף לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/04/2002 | 00:09 | מאת: עינת

ובכן כיום אני בת 28 , בטווח של שנה (2000-1999) עברתי ארבע תאונות דרכים, הממצאים הרשמיים הם קליטה מוגברת בברכיים, כמעט ובלט דיסק בצוואר ואי סימטריה קלה בשכמות נפגעתי בעיקר בכתף שמאל, (קודם לכן היה לי בלט דיסק בגב תחתון שמקרין לרגל ימין), ובכן לכאורה ממצאים לא נוראים, אולם אני מרגישה שהתפקוד היום-יומי שלי נפגע בצורה משמעותית, אני סטודנטית בשנה אחרונה, עובדת במשרה מלאה, - בשנתי אני מוכרחה לישון על הגב ולסדר את הכרית כך שתתמוך לי בצוואר, כשאני מסתובבת לצדדים אני מתעוררת מכאב בכתף שמאל ולעיתים מכאב ברגל ימין, - בכלל כשאני עוברת ממצב של ישיבה לשכירה כואב לי מאוד בגב התחתון, - אני לא יכולה לתפקד כרגיל עם יד שמאל, לא לשאת משקל כבד, לא להזיז אותה יותר מדי - הצוואר כואב לי כמעט כל היום . ובברכיים יש לי כאבים לפעמים גם כאני לא בתנועה. - כל הסממנים הנ"ל נרגעו תקופת מה אחרי כל התאונות אולם מזה מספר חודשים שאני ממש סובלת בתדירות גבוהה - שאלתי: איך זה ייתכן שללא ממצאים ממשיים כל גופי סובל , הכאבים כל כך משמעותיים הכתף שלגביה אין ממש בבדיקות כואבת גם במצב סטטי ואני מרגישה את הכאב גם לאורך הזרוע והיד, ולעיתים אף דקירות, כשאני חשה שגם מעיק לי בצוואר - סליחה על הפניה המבולבלת והנואשת, ומצטערת שאין באפשרותי להעביר את כל פרטי התאונות וכו -אשמח לקבל עיצה

עינת שלום רב העצה הטובה ביותר שהייתי יכול לתת לך היא בואי ונבדוק ממש כפי שאומר לי המוסכניק שלי. וכל כך למה ? מישום שאינך מוסרת לו גם שביב מידע מה מוצאים אצלך בבדיקה גופנית שלא לדבר על תאור מדוייק של מחושייך שההם הרבה יותר חשובים מבדיקות כמו מיפוי עצמות וטומגרפיה מחשבית . מה זאת אומרת כאב ברגל ימין. היכן ברגל ? ירך ברך שוק קרסול כף רגל , מלפנים מאחור מן הצד החיצוני או מן הצד הפנימי וכו' וכו' . מכל מקום עליך להבדק על ידי אורתופד שיבדוק אותך ולא רק ישלח לבדיקות עזר.

מנהל פורום אורתופדיה