acl

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/03/2002 | 14:51 | מאת: שי

אבקש לפתח באופן מעמיק יותר את מנגנון הפציעה של acl לעיתים תמונה אחת שווה אלף מילים. תודה שי

31/03/2002 | 15:16 | מאת: אלעד

אני שחקן כדורסל ויש לי קרע ב PCL וקרע במיניסקוס המידאלי הייתי רוצה לדעת את זמן ההחלמה המשוער לפציעה כזאת

קרע של ממש שלהקישור הצולב האחרוי ושל המניסקוס אינומחלים. מה שיתכן כי תהיה מסוגל לשקם את רגלךלמצב תפקודי פחות או יותר . משך הזמן הנחוץ תלוי בחומרת הפגיעה ובאינטנסיביות של האימונים אך בכל מקרה 3 חדשים זה זמן סביר.

יש כמה דרכים לקרוע את הקישור הצולב הקדמי: 1. מכה ישירה בשוק 2. פיתול של הברך כשכף הרגל נעוצה בקרקע 3.עיקום צדדי חזק ק. חבלה בתאונה במהירותגבוה. http://www.knee1.com/care/condition20.cfm?bulletinid=40

מנהל פורום אורתופדיה