כאב גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/03/2002 | 11:30 | מאת: יריב

שלום לפני שבועיים לאחר שניסיתי לתקן תריס (אני לא מורגל בכך אם כי עשיתי זאת בעבר) החל כאב גב(יותר משעה עמדתי חציגוף לצד אחדי ושני ב 45 מעלות בשל הסולם) למחרת בעבודה יצאתי רגע ואמרו לי למהר וכמעט נפלתי עצרתי את עצמי אך התוצאה הגברת הכאב. שבוע לאחר מכן גם כמעט תאונתי עליתי במדרגות ומצאתי עצמי נדחף קדימה ברור שזה לא הוסיף. יום לאחר מכן בחניון של מרכז קניות עליתי על במםר (מתקן האטה) ב 10 קמ"ש כפי שמומלץ וחשץי זעזוע חזק שלא היטיב עימי בלשון המעטה. עלי לצין שאני סובל מבריחת סידן(בצילום רנטגן העצמות שלי נראו יותר מדי חלולות. אני הולך כמובן לפעמים בלילה יש כאבים אך במקרה שאני לוקח אופטלגין זה כמובן עובר בוקר שאני קם לוקח לי זמן לקום וגם להתלבש קשה יותר לרגל ימין אני בסיבובים במיטה או בקימה מרגיש כאילו שחרור של שריר . אני יכול לרדת ממדרה או מדרגההולהרגיש משהו בפעם השניה שאעשה זאת זה לא קורה. נדמה לי שאני חש שיפור מה. אני מניח שלא יכול להיות שבר סאו סדק או דבר דומה בגב התחתון או במותניים(בצד או מאחור ) כי אחרת לא הייתי יכול ללכת כלל. מה זה יכול להיות ומה אני יכול לצפות.

31/03/2002 | 17:46 | מאת: דר' אסא לב-אל

הנחתך כי לא יכול להיות שמדובר בשבר אינה נכונה במיוחד לאור העובדה שאתה מספר שיש לך אוסטאופורוזיס. שברים הקורים "מעצמם" הנםתופעה שכיחה אצל הסובלים מאסטאופורוזיס. כמובן שיכולות להיות סיבות רבות ואחרות כמו מתח של שרירים, קרע חלקי של שרירים, מחלה של דיסקוס , מחלה של המפרקים הבין חוליתיים האחוריים ועוד נקע של המפרק בין עצם העצה לעצמות האגן וכו'. . לעיתים די קשה למצא את הסיבה האמיתית לכאב והתהליך אינו קצר. לסיכום אם הכאב יתמיד תצטרך לפנות לאורתופד.

02/04/2002 | 12:40 | מאת: יריב

מהמידע שנתת לי האם יכול להיות מצב של ניתוח? כי אחרי הכל אני הולך

מנהל פורום אורתופדיה