כתפיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/03/2002 | 16:27 | מאת: ירון

פגיעתי הוכרה ע"י המוסד לביטוח לאומי כמחלת מקצוע. 1. האם "שינויים ניווניים ורגישות בכתפיים" מכנים לי אחוזי נכות בהתאמה ? 2. האם הכאבים התמידיים בכתפיים מכנים לי אחוזי נכות בהתאמה ? 3 . האם תוכלי לכתוב לי במדויק מה אומרת התקנה 42 (1) ד' I שקבע לי הרופא המומחה שלי בחוות הדעת? בתודה

מבחן 42(1)(ד)I למבחני המוסד לביטוח לאומי לקביעת דרגתנכות אומר: פציעת אחד משרירי הכתף הבאים: סופרהספינטוס,אינפרהספינטוס,טרס מינור, סובסקפולריס, קורקוברכיאליס, בצורה בינונית, גורמת לנכות יציבה של 10% הביטוי" שינויים נווניים ורגישות בכתפיים " הנו מילים בעלמא (חסר משמעות) , כאב כשלעצמו אינו מקנה דרגת נכות.

03/04/2002 | 20:33 | מאת: ירון

תודה על המענה , באם תוכל להתייחס לחומר הרפואי שמצוי בידי . 1. תסמונת ההשקה מימין.(טנדיניטיס גיד הסופרה - ספינטוס). 2. אוסטאו - קונדריטיס של הטלוס. 3.בדורסיטיס קלקרראה . 4 בגיד הסופרה ספינטוס שם נצפו הסתיידוית. 5 . שינויים אורתרוטיים. 6. תסמונת ההשקה כרונית בעוצמה בינונית עם שינויים במחצית הקדמית של הכרית המסובבת. 7. הסתיידות גסה קטנה על גבי הכיסוי המקורב לגיד הביספס. 8. כאבים מוגברים בהרמת הזרועות מעל 90 מעלות 9. רגישות ניכרת (3+ ) עם לחץ בכריות הרוטרית וגיד הביספס 10. סימן ההשקה כואב מאוד מימין ובינוני בשמאל. 11. הסתיידויות ברום הגבשושית הגדולה בממדים 5X5 מ"מ. 12. בצילום כתפיים האחרון מה12/01 נכתב הסתיידויות ברכמות הרכות באיזור ראש הזרוע בשתי הכתפיים. 13. קיים נוזל בכמות בינונית בחלק הקדמי של הבורסה. האם לאור כל מה שנכתב לעיל מתאים לתקנה 42 (1) ד' I ואם כן בכמה אחוזי נכות מדובר. אולי זה יכול להתאים לתקנה אחרת באם תוכל לציין איזה. בתודה רבה רבה וחג שמח. דר' אסא לב-אל כתב/ה: > > מבחן 42(1)(ד)I למבחני המוסד לביטוח לאומי לקביעת דרגתנכות אומר: > פציעת אחד משרירי הכתף הבאים: סופרהספינטוס,אינפרהספינטוס,טרס > מינור, סובסקפולריס, קורקוברכיאליס, בצורה בינונית, גורמת לנכות > יציבה של 10% > הביטוי" שינויים נווניים ורגישות בכתפיים " הנו מילים בעלמא (חסר > משמעות) , כאב כשלעצמו אינו מקנה דרגת נכות. > >

01/12/2002 | 23:30 | מאת: שוש

מנהל פורום אורתופדיה