כאב חזק בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/03/2002 | 22:59 | מאת: לי

אמי סובלת מזה זמן בכאב חזק בברך ימין (אם אינני טועה). כאב משתק ממש. זה תוקף אותה בד"כ שהיא במיטה. אם היא קמה ומתחילה ללכת הכאב שוכך. לפני כ-10 שנים היא נתקפה בכאב חד כזה והופנתה ע"י האורטופד שלה לטיפול פיזיוטרפיה (כ-20) ולאחר מכן, קרוב ל-10 שנים זה לא חזר. עכשיו זה חזר ביתר שאת כולל נפיחות גדולה בברך. מה עושים?

ראשית יש צורך לעשות אבחנה מה גורם לכאב ומה סיבת הנפיחות ולשם כך על אמך לפנות לאורתופד.

22/04/2003 | 23:28 | מאת: אלעד

ד"ר נכבד. אני שחקן כדורסל בן 21. מזה כשנתיים סבלתי מכאבים לא ידועים בברכיים. לפני שנה ולאחר סדרת בדיקות רופא (שאני לא אנקוב בשמו) גילה את מקור הכאבים: hooked patella, דבר הגרם ל"אכילה" של הסחוס ולשחיקתו. צורתה של הפיקה הייתה שפיצית בקוטבה העליון. עברתי ניתוח arthroscopia + shaving of superior pott of patella בשתי הברכיים. הראשון לפני כ 7 חודשים (ברגל שמאל) והשני לפני כ-4 חודשים. אני מטופל בפיזיוטרפיה במשך זמן רב (יום לאחר הניתוח הראשון ועד היום). לאחרונה (מזה חודש בערך) החלו לי כאבים ברגל שמאל (שנותחה ראשונה) באיזור מתחת לפיקה בחלק הפנימי של הברך. כאב זה מעולם לא הופיע והוא בלתי נסבל ולא עובר. המכשירים לשיכוך כאבים בפיזיוטרפיה לא עוזרים, ואפילו טיפול תרופתי בכדורי ויוקס נגד דלקות לא עזרו (היה חשש לדלקת). כבר התחלתי לערוך ריצות קלות, אבל אני לא מצליח לעבור שלב בשיקום. הכאבים התגברו ונאלצתי להפסיק בהתקדמות ולתת מנוחה לרגל מזה מספר פעמים. רציתי לשאול לדעתך האם זה מצב טיבעי אחרי ניתוח, האם הכאב הזה אמור לעבור, ומה אפשר לעשות בנידון, כי למען האמת אני כבר מתייאש ולא מצליח להתחיל בחזרה שלי למגרש. בתודה אלעד

מנהל פורום אורתופדיה