שבר בגב בחוליה L1

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/03/2002 | 18:45 | מאת: רונית

אני נכת פוליו ברגליים מגיל צעיר, נכות אשר גורמת לי להגבלות בהליכה (אם-כי אני הולכת ואיני נעזרת בכיסא גלגלים). כיום אני בשנות החמישים לחיי. לפני מספר ימים אובחן אצלי שבר בגב בחוליה L1, אשר נגרם כתוצאה מנפילה (ללא פגיעה נוירולוגית). הטיפול אשר אני מקבלת כולל לבישת "מחוך" (קורסט). 1. ברצוני לדעת אילו פעילויות מותר ורצוי כי אמשיך לעשות, על מנת שההחלמה תהי מהירה ככל האפשר. האם להמנע מעלייה במדרגות והליכה או שאין הגבלה על פעילויות מסוג זה? 2. ברצוני לציין כי אני עובדת כמורה. האם רצוי כי אמנע מעבודה, אשר פירושהעלייה של 3 קומות במדרגות בכל יום? 3. בנושא אופן לבוש המחוך (הקורסט) - האם יש חשיבות ללבוש אותו הדוק על הגוף? האם יש זוית מסויימת או גובה מסויים בהם רצוי ללבוש את המחוך? אודה לכם מאוד על תשובתכם, רונית

המטרה של המחוך היא אחת- להקל על הכאב. כיון שכך לבשי את המחוך באופן שמקל עליך ביותר ועשי כל פעולה שאינה מחמירה את כאבך. .

מנהל פורום אורתופדיה