שורש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/03/2002 | 18:55 | מאת: אורי

מזה ארבעה חודשים אני סובל מתופעה של תחושת נימול בשורש כף היד בצד של האגודל. בימים הראשונים התלוו לתופעה גם כאב חד ותחושת זרם לאורך היד כל אימת שהייתי מיישר את היד. אורטופד שראיתי יעץ לי אז לקחת ויוקס למשך 10 ימים, כי חשד שמדובר בדלקת. בעקבות הויוקס הכאבים נחלשו בהדרגה עד למצב בו הם אינם מורגשים כמעט היום. המצב היום הוא שתפקוד כף היד תקין למעט אותה תחושה בשורש כף היד. בבדיקת EMG שעשיתי כל הממצאים היו תקינים, למרות שתחושת הנימול ממשיכה ללות אותי. ממה הדבר הזה עשוי להיגרם ? האם שורש כף היד ה"רדום" זה דבר שילווה אותי עוד הרבה זמן? (לתמיד??) אשמח לשמוע את דעתך .... תודה

נימול נגרם מלחץ על עצב. דלקת של הגידים במחילה הכפית גורם לנפיחות וללחץ על העצב העובר בינהם. נסיגת הדלקת יכולה להקל על הלחץ . בדיקת EMG אינה רגישה במיוחד ולוקח זמן עד שהיא מגלה משהוא. הרדימות אכן יכולה להמשך זמן רב.

מנהל פורום אורתופדיה