מולטיפל אקזאוסטוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/03/2002 | 18:38 | מאת: שחר

לדוקטור שלום. זו אני שחר עם החבר שיש לו מולטיפל אקזאוסטוזיס. רציתי לשאול האם זה נורמלי שגידול יתחיל פתאום לגדול במהירות לא מבוקרת? לפני חודשיים אפילו לא ידענו שהוא שם, אבל מאז שגילינו אותו הוא הכפיל את הגודל שלו כמה פעמים. לפעמים יש כאבים במקום הגידול ללא סיבה נראית לעין, ועד לפני כמה זמן היו גם כאבים מקומיים בלחיצה. הגידול נמצא מתחת לברך וקרוב לגידולים אחרים. האם אין סכנה של לחץ מקומי? האם זה נורמלי שגידול יתחיל לגדול מהר פתאום? האם הגידולים לא אמורים לגדול בקצב של הגוף? למה זה קרה? מה צריך לעשות? נ.ב החבר שלי בן 15 כך שאין סכנה שמדובר בכונדרוסרקומה. אשמח לקבל תשובה, שחר.

לא זה בחלט לא רגיל שגידול שפיר כמו אוסטאוכונדרומה ( שזה שמו של הגידול הבודד ) יצמיח לו כנפיים ולכן כדאי גם כדאי לעשות ניתוח ולהוציא אותו ולבדוק אותו . לפני שמנתחיםכמובן יש לבדוק האם באמת זה הגידול שגדל ולא נפיחות מסיבה אחרת כמו בורסה שנוצרה בינו לבין השריר או העור.

מנהל פורום אורתופדיה