כאב בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/12/1999 | 19:42 | מאת: ציפורה

בעקבות צילום ברכים עקב כאבים בהן ובחלק האחורי שלהן, נמצאה בעיה בסחוס. הוצע לי לבדוק אם תרופה מסוימת תוכל לעזור, שם התרופה לא נמסר לי, אלא המרכיבים בלבד, שאלה פרטיהם:GLUCOSAMINE,CHONDROITIN+ COMPLEX.התרופה מיוצרת בכדורים של 500מ"גג וכן 500 מ"גס כ"א. כמוכן נאמר לי כי שם היצרן הוא SOLGAR. אני מעונינת לברר מה ידוע על תרופה זו והאם יש טעם לפנות לרופא כדי לנסותה. תודה

13/12/1999 | 06:25 | מאת: R. Lamdan

שלום ציפורה, Chondroitin Sulfate ו-Glucosamine Sulfate הינן תרופות שיעילותן בטיפול בארטריטיס נחקרת בתקופה האחרונה באינטנסיביות. אחת הסיבות לכך הינה שחומרים אלו מהווים חומרי הבנין לסחוס ומופרשים בשתן של אנשים עם ארטריטיס. מכך הסיקו החוקרים שייתכן והוספה של חומרים אלו תביא לבנייה מחדש של הסחוס שנפגע כתוצאה מהמחלה. כאמור, מחקרים רבים נערכים כעת. הקהילה המדעית נחלקת בדעתה באשר ליעילות התרופות. המחקרים הקיימים לוקים בחסר מכיון שהמעקב היה לתקופות קצרות בלבד וללא פיקוח מתאים. עם זאת, בחלקם המסקנה היתה שיעילות חומרים אלו משתווה לתרופות הקיימות כאיבופרופן. כאמור אין כרגע תמימות דעים לגבי התועלת בשימוש בהם. אם תחליטי בכ"ז לנסותם חשוב לזכור ש: *חומרים אלו עובדים לאט ויש לקחתם לפחות חודשיים לפני שמורגש שיפור בכאבים. *בארה"ב חומרים אלו מוגדרים כתוספי מזון ולא כתרופות. לכן אין צורך במרשם רופא והפיקוח על ייצורם אינו הדוק. מומלץ לקנותם לכן ממקור אמין. *תופעות הלואי הידועות הינן מועטות אך חשוב לזכור שאי נוחות במערכת העיכול, בצקת הרגליים, כאבי ראש, גירוד והפרעות במאזן הסוכר דווחו בספרות הרפואית. אם ברצונך לקבל מידע יותר מפורט בנושא כאבי מפרקים אנא קראי את הכתבה המפורטת שתופיע השבוע באתר זה.

01/04/2000 | 15:39 | מאת: אמי

אני סובל מבאבי ברכים מספר שנים. נסיתי גלוקוסמין מכל מיני יצרנים במשך 3-4 חדשים והם היחידים שהרוויחו מכך. התענינתי בזריקות לברך אבל אף אחד לא מבטיח הצלחה מעבר לשנה של קצת נוחיות. הפתרון שהומלץ לי הוא ניתוח אבל לא למהר כי זה יעיל ל-10 שנים וניתן לנתח רק פעמיים,כך שכדאי לעשות ספירה לאחור בהצלחמ ובסבלנות!!

מנהל פורום אורתופדיה