שאיבה כטיפול בפריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/03/2002 | 15:01 | מאת: ליהי

יש לי פריצת דיסק בחוליות S1 ן- L5 הכאב מקרין לרגל ימין ואין לי מגבלות תנועה בגב אבל האורתופד איבחן דלקת ובצדקת באיזור הנגוע והסביר כי מגבלות ההליכה נובעות מכך. קיבלתי טיפול בכדורים וב- וזריקות וולטרן, 3 זריקות צ'לסטון (ממשפחת הקורטיזון) וכן ארתופן אכן הכאב פוחת אבל קשיי ההליכה נותרו בעינם. הליכה של 5 מטר וצורך לעצירה מוחלטת וישיבה. אגב, ישיבה נוחה לי ואין ליכאבים והשאלה היא: שמעתי שיש טיפול שבו שואבים את הנוזלים כאשר הכדורים לא עוזרים. מה הסיכון - אם בכלל - בטיפול בשאיבה של דלקת ונוזלים הגורמים לבצקת?? ליהי

הטפל לו את מתכוונת נקרא "שאיבת דיסקוס" . לא שואבים בו נוזלים אלא את הלשד של הדיסקוס. הפעולה מביעה במקרים מסויימים להקלה זמנית יש שהיא עוזרת לזמן ארוך יותר ויש לעיתים די קרובות שאינה עוזרת כלל.

מנהל פורום אורתופדיה