השתלת ברך אוקספורד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/03/2002 | 13:25 | מאת: משה

בן 55 לפני כ4 שנים בוצע בי אורטוסקופיה כולל גילוח סחוס וזוהתה פגיעה בעצם הירך ושחיקת הסחוס . מאז אני סובל מכאבים עולים ויורדים לאחרונה הוזרק לי 3 זריקות לברך ונאמר לי שאם זה לא יעזור יהיו חייבים להחליף את הברך. אך עקב הגיל הצעיר מומלץ להמתין . היות ואורך זמן המפרק בין החלפות הוא כ8-10 שנים. לאחרונה פורסם על ניתוח חדש של השתלת ''ברך אוקספורד'' ברצוני לקבל את חוות דעתך בנושא ובאיזה בית חולים מתמחה בכך.

הניתוח עליו אתה מדבר אינו חדש כלל ועיקר למעשה הוא אפילו ישן אך לאחרונה , מחמת גחמה תקשורתית, הוא שוב עלה מתהום הנשיה. זה ניתוח שלא ממש תפש בארץ אך יש מקרים שבהחלט נכון לעשותו . למיטב זכרוני עשו אותו לפני שנים בביה"ח רמב"ם. כיום איני יודע בדיוק מי עושה אותו. האינדיקציה לניתוח היא כאשר יש נזק ממוקם לצד אחד בלבד של הברך.

מנהל פורום אורתופדיה