שחיקת סחוס בברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/03/2002 | 21:57 | מאת: עדי

אני בת 18.5 וסובלת משחיקת סחוס בברכיים מזה שנה. ההחמרה באה לידי ביטוי בחודשיים האחרונים מאז גיוסי לצה"ל. לפני כשנה עברתי מיפוי עצמות שיצא תקין, אך אני חוששת שהמצב החמיר שכן אין לי אפשרות להיות בתנוחה מסוימת יותר מ10 דקות ללא כאבים, וזה כולל אף ישיבה על כסא. מה ניתן לעשות בנידון, והאם יש צורך בניתוח מפאת הכאבים הבלתי נסבלים. תודה מראש, עדי.

22/03/2002 | 22:24 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום עדי, מיפוי עצמות איננו בדיקת הבחירה לאיבחון שחיקה של הסחוס. בנשים בגילך השכיחה ביותר הינה פגיעה במפרק בין הפיקה לעצם הירך. הדבר מאובחן בבדיקה פיזקלית ובצילום רנטגן מסוים. אם אכן זהו המקרה וקיים מצב בו העמדה של הפיקה איננה תקינה ניתן להביא לשיפור ניכר באמצעות פיזיותרפיה. בכל מקרה כדאי שתתיעצי עם אורתופד לצורך בדיקה וצילום הברך. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיה