שבר בעצם הירך - אשה בת 90

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/03/2002 | 21:31 | מאת: זוהר

שלום אמי הינה בת 90. היום היא נפלה ושברה את הירך. רופאי בית החולים מתלבטים אם לבצע ניתוח לאיחוי השבר או להמתין בתקווה לאיחוי טבעי. ברור לי שלא ניתן לקבל החלטה ללא הגדרה ספציפית של סוג ומיקום השבר וללא ראיית הצילומים, אבל אשמח לקבל בקווים כלליים, מה הם השיקולים להחלטה על דרך הפעולה המומלצת במקרה זה? בתודה זוהר

21/03/2002 | 22:37 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום זוהר הנקודה למחשבה כאן איננה אם השבר יתאחה או לא (ברוב המקרים הוא יתאחה בעמדה זו או אחרת) אלא בחוסר הניידות והמוגבלות שהחולה סובל עד להחלמה. לחולים מבוגרים השהייה במיטה ללא הליכה יכולה להיות מסוכנת לפחות אם לא יותר מאשר הניתוח. דלקות ריאה ודרכי השתן הינן סיבוך שכיח במקרים אלו. אם הסיכון בניתוח (בשל מחלות אחרות של החולה) איננו רב מאוד הגישה ברוב המקרים הינה להמליץ על ניתוח ואחריו קימה והליכה מוקדמות. אם החולה לא היה מסוגל לעשות דברים אלו טרם השבר הרי שאין סיבה לניתוח. בברכה, ד"ר רון למדן

21/03/2002 | 23:31 | מאת: זוהר

לד"ר רון למדן שלום תודה על התשובה המקיפה. ברשותך שאלה נוספת בנושא. אמי היתה אישה פעלתנית לפני הפציעה. למרות ההחלטה של הרופאים לנתח אותה מיידית, הוחלט להמתין עקב ההערכה שנגזרה מהצילום ולפיה בפיזיוטרפיה מתאימה יש סיכוי לאיחוי סביר של השבר ללא צורך בניתוח. שאלתי הינה: מה הסיכון שנובע מאי-ביצוע הניתוח או של דחית ההחלטה לשלב מאוחר יותר ? (האם אופציה כזו קיימת כלל?). בתודה שנית זוהר

מנהל פורום אורתופדיה