בעיות ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/03/2002 | 20:01 | מאת: הדס

שלום שמי הדס אני תלמידת תיכון ואני סובלת מזה 3 שנים בבעיות בשתי הברכיים לסירוגין באופן לא קבוע, אובחנתי אצל 3 רופאים שונים כשכל אחד מהם טען משהו אחר, האחרון שהיה הרציני ביותר לטעמי טען כי יש לי בעיה עם המיניסקוס וזאת לאחר שלילת כל האפשרויות האחרות לדבריו אני צריכה לבצע החדרה של סיב אופטי לברך כדי לבדוק ואף לתקן את הנעשה שם. שאלתי היא מה הם הסיכונים בניתוח זה, זמן ההחלמה ומה הסבירות שברכי יחזרו למוטב? אודה מאוד אם תוכל לענות לי. הדס

21/03/2002 | 22:55 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום הדס לא סיפרת כיצד בוצעה האבחנה והן הבדיקות שכבר נעשו במהלך הבירור. הסיכוי בגילך שקיים קרע מיניסקוס בשתי הברכיים הינו קטן אך הדבר ייתכן. נראה לי שהוצעה לך ארתרוסקופיה המתבצעת על ידי החדרת מצלמת וידאו ומכשירים מיוחדים לתוך הברך. הדבר מאפשר גם אבחנה וגם תיקון הבעייה במקרים רבים. הסיבוכים וסיכונים הינם מועטים ביותר והניתוח בטוח למדי. בברכה, ד"ר רון למדן

22/06/2002 | 14:35 | מאת: יוסי

22/06/2002 | 14:39 | מאת: יוסי

שלום אני ספורטיאי מקצוען בגיל 16 וכבר כמה חודשים שיש לי כאבי ברכיים , הלכתי לפני חודשיים רופא אחד והוא אמר לי שיש לי דלקת בגיד וכן אני צריך לנוח חודש וזה יעבור. נחתי חודש וזה לא עבר . הלכתי לרופא אחר שנתן לי מן תומך ברך ואמר לי לשחק עם זה וזה יעבור לי זה לא עבר זה רק החמיר. ואז הלכתי לעוד רופא ששלח אותי לפיזיוטרפיה , הפיזיוטרפיה עזרה לי קצת אל לא באופן משמועתי וכבר שלושה חודשים אני לא מתאמן בכדורסל בגלל הדלקת בברך. אשמח אם תיתן לי ייעוץ לגבי החלמת הרגל. תודה רבה.

מנהל פורום אורתופדיה