צפיפות העצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/03/2002 | 11:14 | מאת: משה

שלום רב, אימי עברה לא מזמן בדיקת צפיפות עצם ונאמר לה כי יש לה צפיפות עצם נמוכה. מה זאת צפיפות עצם (בכללי)? צפיפות נמוכה מה הגורם לכך? לאן זה יכול להוביל? מה התרופה הנכונה במקרה שכזה (קונבנציונאלי/לא קונב) איך אפשר למנוע זאת? והאם מחלה זו ברת טיפול? תודה מראש

20/03/2002 | 20:35 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

מה זאת צפיפות העצם - אצל אנשים שונים וביחוד מבוגרים וביחוד נשים אחרי גיל המעבר יש תופעה של בריחת סידן מהשלד העלול להתבטא בנטיה לשברים וכאבי פרקים. יש לזה מספר תרופות שהרופא של אמך בודאי ימליץ כי זאת תופעה שכיחה מאד. אבל מה שהוא עלול לא להגיד שאחד האמצעים הבדוקים נגד התופעה היא התעמלות, ולאו דוקא כל התעמלות. אם תראה את השאלה שלי באותו עמוד על אוסטאופורוזיס תראה למה שאני מתכוון. אם תחפש ב www.google.co.il את הערך osteoporosis תמצא הרבה מידע.

21/03/2002 | 23:15 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום, צפיפות עצם נמוכה הינה מה שקרוי בשפת היום יום בריחת סידן. הדבר הינו תהליך נורמלי בעת ההזדקנות אולם כאשר הקצב מוגבר מאוד הדבר מביא לסכנה של שברים - בעיקר בחוליות, בצואר הירך ובשורש כף היד. כדאי לגשת לרופא המטפל לתחילת טיפול הכולל תוספות סידן וכן תרופות המאיטות את קצב בריחתו. בברכה, ד"ר רון למדן

20/09/2002 | 15:49 | מאת: ליאת

רציתי לדעת איך בדיוק מבצעים את הבדיקה של צפיפות העצם... תודה מראש. ליאת.

מנהל פורום אורתופדיה