כאב בזמן הליכה ספורטיבית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/03/2002 | 21:41 | מאת: ישראל

שלום אני גבר בן 53.בזמן הליכה,על הליכון חשמלי,מופיע מעין עקצוץ בשריר הירך הקדמי.התופעה בולטת במיוחד לקראת סוף ההליכה,בזמן האטה הדרגתית.לעיתים העקצוץ הופך לדקירות.בסיום ההליכה ,לאחר ביצוע מתיחות ע"י כיפוף הברכיים ומשיכתן לאחור, התופעה חולפת. כמו כן מורגשת הגבלה ביכולת לפשק את הברכיים,מורגשת מתיחה מאיזור הברכיים,לאורך הירכיים ועד לישבן,שלא מאפשרת פישוק עד" הסוף". בתודה מראש

19/03/2002 | 21:48 | מאת: ישראל

הריני לציין ששתי התופעות קימות כבר זמן רב

21/03/2002 | 23:23 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום ישראל, ייתכן שהמדובר בהתכווצות של שריר אשר "עבר" את גבול העייפות שלו. כמו כן ייתכן לחץ מקומי על עצב הנמצא באיזור ככל הנראה על ידי השרירים שמסביבו. אין פיתרון קל לדבר. מומלץ לנסות ולבצע חימום ממושך לפני הפעילות ולשנות מעט את סוג הפעילות (הליכה בקצב שונה , במדרון או עליה וכו') בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיה