כאבי גב בהריון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/03/2002 | 09:50 | מאת: שירי

שלום! לפני מס' שנים איבחנו אצלי פריצת דיסק קלה. בשנה שעברה הייתי מעורבת בתאונה והכאב חזר ולאחר טיפולי פיזיוטרפיה זה נרגע שוב. כעת אני בהריון בחודש החמישי ובימים האחרונים אני סובלת מכאבי תופת בגב התחתון שמלווה בעיקצוצים בכפות הרגליים ואף בחוסר תחושה ("הירדמות" כפות רגליים) חוזרים ונישנים. התופעות באות לידי ביטוי בייחוד במצבי ישיבה אולם אני עובדת 6 ימים בשבוע וזה דורש ממני ישיבה של כ-8 שעות כל יום מול לקוחות. בעמידה/שכיבה הכאב מורגש הרבה פחות. מה עליי לעשות? אני חוששת שהמצב עלול להזיק לעובר (זהו הריון ראשון שלי), האם ניתן לקבל שמירת הריון במצב כזה ואם כן- האם עליי לפנות אל רופא הנשים או לאורתופד שלי? אשמח לתשובה מהירה... תודה, שירי

16/03/2002 | 12:26 | מאת: דר' אסא לב-אל

אינני סבור שאפשר לקבל "שמירת הריון" במובן הביטוחי של העניין. יתכן מאד שיש מקום לחופשת מחלה וטיפול . לשם כך עליך לפנות לאורתופד שלך . את רופא הנשים שלך את ממילא רואה לע"ק.

מנהל פורום אורתופדיה