שורש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/03/2002 | 17:41 | מאת: דנה

שלום רב, לאחר בדיקה ידנית ( כי צילום לא הראה כלום ) הרופא החליט כי יש לי גנגליאון, לא הצלחתי להבין ממנו במה מדובר ומה בדיוק הפיתרון לבעיה שכזו. כשדוחפת את כף היד "אחורה" מרגישה כאב עז ותנועה זו משמשת לי בתדירות רבה במסגרת העבודה שלי. אשמח להסבר . תודה דנה.

16/03/2002 | 12:22 | מאת: דר' אסא לב-אל

גנגליון הוא מעין שלפוחית המתבלטת ממפרק היא מלאה נוזל צמיג מאד וכשדפנותיה נמתחות למשל בתנועת כיפוף נוצר בה מתח הגורם כאב. מטפלים בדרך כלל בניתוח . ב50% מן המקרים ניתן לשאוב את הנוזל מן השלפוחית ולהביא להקלה.

מנהל פורום אורתופדיה