בדיקת EMG

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/03/2002 | 12:46 | מאת: מיריי

שלום רב, אבקש לקבל הסבר (או הפניה לאתרים מתאימים) על בדיקת EMG. נודע לי שהבדיקה מכאיבה מאוד, האם לא קיימת בדיקה מכאיבה פחות לברור אותן מטרות? תודה על תשומת הלב.

15/03/2002 | 14:43 | מאת: דר' אסא לב-אל

הבדיקה האלקטרודיאגנוסטית כולל בתוכה גם EMG -שזו בדיקה המודדת את הפעילות החשמלית של השרירים על ידי דקירת השריר במחט המחוברת למכשיר המודד את המתח החשמלי. יש חלקים אחרים בבדיקה שאינם מכאיבים אך מדידת הפעילות החשמלית של השריר ניתנת להעשות באופן יעיל רק בשיטה זאת.

מנהל פורום אורתופדיה