מורטון נוירומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/03/2002 | 10:25 | מאת: המודאגת

בקר טוב ותודה לך על התשובה. כפי שאתה אמרת שאחרי 8 ימים מיום הזרקת הקורטיזון ואין שיפור האפשרות היחידה שנשארה היא לדעתך ניתוח. רציתי לשאול אותך מס' שאלות בקשר לניתוח מסוג כזה. האם הוא נעשה בהרדמה מקומית או כללית? וכיצד הוא נעשה ? האם בזמן כריתת הנוירומה אין חשש לפגיעה עצבית אחרת? והאם יתכן שאחרי כריתת הנוירומה היא עלולה לחזור ולצמוח שוב? והאם היא נלקחת לבדיקה מסוג ביופסיה (האם יש צורך בכך)? והאם יש קשר בין ניתוח ההלוקס ולגוס שעשיתי לבין הנוירומה שישנה? לתשובתך אודה.

ניתן לעשות את הניתוח בהרדמה מקומית אחר הניתוח נותרים האזורים הסמוכים של האצבעות שברווח בינהן נעשה הניתוח ללא תחושה . הנוירומה לא נשנית . שולחים חומר לבדיקה היסטולוגית בכדי לודא שאמנם הוציאו את הנוירומה ולא סתם רקמה רכה. איני סבור שיש קשר בין ניתוח ההלוקס ולגוס לנוירומה.

24/12/2008 | 21:29 | מאת: שרית

אחרי ניתוח לכריתת מורטון נוירומה, כף הרגל מאד נפוחה - למה ? לכמה זמן ? מה לעשות כדי שהנפיחות תרד ?

מנהל פורום אורתופדיה