כאבי רגליים מלווים בבליטות משונות.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/03/2002 | 11:40 | מאת: דרור

אני בן 20, עתודאי ומכאן שלא מרבה בפעילות ספורטיבית. בגיל 13-14 היו לי בעיות ברכיים, בתקופה בה שיחקתי כדורסל בקבוצה. צוויתי ע"י אורטופד להפסיק כל פעילות ספורטיבית למשך שנה. בעייתי כיום אינה קשורה לברכיים, לפחות לא בקשר ישיר שאני רואה. כל פעם שאני עושה פעילות ספורטיבית, ריצה, משחק כדורסל וכדומה, כעבור כ 5-10 דקות של פעילות השרירים שנמצאים מתחת לברכיים, ברגל שמאל השריר שנמצא משמאל לעצם שיורדת מהברך ומטה וברגל ימין בהתאמה (אין לי מושג מה שמם הרפואי) פשוט קופאים. הם ממש מתקשים, והכאב פשוט איום. בנוסף לכך, מופיעות בליטות באופן סימטרי בשתי הרגלים. בערך באמצע הרגל בין הברך לכף הרגל, הבליטות מופיעות על השריר. הבלוטות האלה מאד בולטות, אפשר לראות אותם ולהרגיש אותם. בלחיצה עליהם אני מרגיש כאילו הן חלולות. לאחר הפעילות הספורטיבית כואב לי אפילו ללכת, וקשה לי ללכת באופן נורמלי, עד אשר השרירים נרגעים והמצב חוזר לקדמותו. אני יכול לראות ולהרגיש את הבליטות גם אם אני מפעיל כוח (ע"י ישיבה למשל) על השריר המדובר בכל רגל בלא פעילות ספורטיבית. בתקווה לתשובה שתנחה אותי, בתודה מראש, דרור.

נראה שמדובר בעוית שרירי המדור הקדמי של השוק או לחלופין מה שנקרא תסמונת מדור כרונית . בין כך ובין כך מומלץ כי תבדק על ידי אורתופד.

מנהל פורום אורתופדיה