מיפוי עצמות והשלכותיו

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/03/2002 | 22:02 | מאת: דורית

שלום לך ד"ר אסא לב-אל, קודם כל תודה על התיחסותך לפנייתי הקודמת בעניין בורסיטיס עקשנית בירך. כפי שהמלצת אכן עברת י מיפוי עצמות. הממצאים: "הדגשה מינימלית של הטרוכנטר הגדול של פימור שמאל. אין במיפוי ממצאים ברורים התומכים באבחנה של בורסיטיס פר טרוכנטרית". ההפניה היתה בשל אבחנה של הרופא לבורסיטיס פר טרוכנטרית בירך הימנית. שאלתי: האם מיפוי עצמות יכ ול לאבחן בורסיטיס? האם אין מדובר באמתחת בין העצמות - הירך במקרה זה, שלא ניתן להבחין בה במיפוי? ואם כן, מה אומר הממצא הנ"ל? לאור העובדה שכבר עשיתי סי.טי שלא מצא ממצאים בעמוד שדרה מותני, ושכבר עברתי טיפולי לייזר רך, פיסיותרפיה, 2 זריקות קורטיזון רבות עוצמה ואפילו דיקור סיני לירך הימנית, ושום דבר לא עוזר ולא מרפא, ולאור תוצאות מיפוי העצמות מה עוד זה יכול להיות? על מה עוד יכולים להצביע כאבים כל כך חזקים בירך? מדובר בכאבים לאורך הירך בעיקר באזור הבורסה שמפריעים לי בשכיבה על צד ימין, בהליכה ממושכת ובמתיחת הרגליים. אודה לך מאד על תשובתך..אני מיואשת ובאמת לא רוצה להיות ממתי המעט שעוברים ניתוח בגלל בורסיטיס דורית

11/03/2002 | 00:06 | מאת: דר' אסא לב-אל

הממצא במיפוי יכול בהחלט להחשב כתומך באבחנה של בורסיטיס שכן עליך לדעת שלעיתים קרובות מקבלים ,במקרי בורסיטיס טרוכנטרית -תשובה שלילית במיפוי עצמות . עם זאת יש גם סיבות אחרות לכאב כפי שאת מתארת וניתןלחדד אתהאיבחון על ידי ביצוע בדיקת אולטרהסאונד לאזור הבורסה הטרוכנטרית ואףבדיקת מ.ר.י אגב מדובר אמנם באמתחת אך לא בין עצמות הירך אלא בין השרירים ובין גבשושית עצם הנקראית טרוכנטר גדול.

מנהל פורום אורתופדיה