עצם הבריח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/03/2002 | 14:42 | מאת: אסף

נאמר לי כי עצם הבריח שלי נפרקה והרופאים מתלבטים האם לנתח 1.על מה התלבטות בנושא זה? 2.רמת הסיכון בניתוח? 3.משך וסיכויי החלמה?

אם מדובר על פריקה הרי שמדובר על פריקה של אחד משני מפרקים בהם שותפה עצם הבריח : 1. המפרק האקרומיו-קלויקולרי 2. המפרק הסטרנו-קלויקולרי. לא כל פריקה דורשת ניתוח ויש מה שנקרא "הוריות לניתוח" שלוקחות בחשבון את חומרת הפריקה ואת הסבל הפוטנציאלי הכרוך בה לעומת היתרונות והחסרונות של ניתוח . בכדי לענות לך תשובה ממוקדת יותר עלי לדעת א. על איזה מפרק מדובר. ב. מהי דרגת הפריקה.

11/03/2002 | 19:07 | מאת: אסף

בהמשך לשאלתי א.עוצמת הפריקה type - 3 ב.העצם כפי שרשום בהבחנה -act disucativn כתף שמאל - ביאלירדום או משהו כזה. אני בן 29 וסובל מכך מאוד התאונה /פגיעה התרחשה לפני 3ימים. תודה על תשובתך

23/02/2004 | 01:27 | מאת: עצם הבריח בליטה

מנהל פורום אורתופדיה