תינוק עם מום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/03/2002 | 13:45 | מאת: לי

אני בהריון בחודש 6 באולטראסאונד התגלה שיש לתינוק אצבע 6 בכל אחת מהגפיים חוץ מזה לא נתגלה דבר הכל תקין (אני כרגע בהתלבטות גדולה אם להשאיר או לא) נאמר לי שהתינוק יצטרך לעבור ניתוח או סדרת ניתוחים שאלותי 1. מתי יבצעו את זה? 2.אם רק בגיל 1 זה לא יפריע לתינוק להתפתח מבחינה מוטורית ולתפקד כמו כל שאר הילדים הנורמלים?

לא ציינת האםמדובר בגפיים עליונים או תחתונים . בכל מקרה אני מנחש שמדובר בכפות הרגליים. צורת הטיפול נקבעת לפי סוג הבעיה והכוונה ההחלטה אם לנתו או לא ואם כן סוג הניתוח. בכל מקרה תזמון הניתוח לוקח בחשבון שני דברים : א. ככל שהתינוק גדול יותר הרדמה בטוחה יותר .ב רצוי לגמור את הטיפול לפני שהתינוק מתחיל ללכת. התוצאה של שיקול זה היא המלצה לנתח בסביבות גיל שנה.

מנהל פורום אורתופדיה