ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/03/2002 | 07:55 | מאת: אורן

שלום רב.אני סובל בברך ממה שניקרא ארטרופיברוזיס.זויות הברך שלי אחרי שנה הם 90 מעלות כיפוף .ו20 מעלות חוסר ישור.עברתי 2 ניתוחי אטרוסקופיה ללא שינוי.ההיתי בערך 30 טיפולי פיזוטרפיה.ללא שינוי.אחרי שנה הרופא שלי טוען כי יש רק דבר 1 לעשות והוא ניתוח של פתיחה של כול הברך ניתוח לא פשוט שהוא לא מיתלהב לעשות אותו בגלל מצב הברך.לפי טענתו סיכוי הצלחה 50 50 יכול להיות גם יותר גרוע.שאלות.האם הוא צודק.כמה יותר גרוע יכול להיות.האם אתה יכול להסביר לי לגבי הניתוח קצת.האם יש משהו אחר לעשות חוץ מניתוח.לציין כי אני בן 30 הולך בצליעה.תודה רבה על התשובות.מדובר בתאונת דרכים.

09/03/2002 | 17:18 | מאת: דר' אסא לב-אל

טיפול בארתרופיברוזיס הינו בעיה קשה הן לחולה והן לאורתופד. הטיפול מבוסס על שני שלבים.הראשון ניתוח בו מבצעים חיתוך והוצאת כל רקמת הצלקת הנמצאית בתוך הברך וחיתוך של רקמות צפודות בכדי לאפשר ישור מלא וכיפוף מעל ל90 מעלות . לעיתים מבצעים למעשה שני ניתוחם האחד קדמי והשני אחורי. השלב השני -והוא הקשה הוא שלב השמירה על טווח התנועה שהושג בניתוח . הדרך לעשותזאת היא על ידי תנועה של הברך. בכדי להתגבר על הכאב בימים הראשונים מפעילם את הברך באמצעות מכשיר להנעה פסיבית של הברך תוך כדי מתן קבוע של חומרים משכחי כאב באמצעות צנתר המוחדר לעמוד השדרה. במקביל יש לדאוג למכשיר שיעשה מתיחה פסיבית של הברך . התרגול של תנועת הברך נמשך גם לאחר השחרור מאשפוז והוא מלווה גם בתרגילים לחיזוק השרירים. המפתח להצלחה לאחר ביצוע הניתוח והשגת טווח תנועה טוב בניתוח הוא נחישות של המטופל.

04/01/2004 | 20:13 | מאת: סיון

04/01/2004 | 20:16 | מאת: סיון

חבר עשה ניתוח קרסול לאחר שעבר תאונת עבודה, כמעט שנה שיש עדיין צליעה קלה, האם אפשר לטפל בצליעה זו? שרך פיזיותרפיה? אורטופד ממוחה?

מנהל פורום אורתופדיה