כאבי גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/03/2002 | 09:11 | מאת: מוריס

ד"ר אסא שלום אני סובל מכאבי כב כ 3 שנים , בשנה האחרוה רמת הכאבים ותכיפותם גדלה. נכון להיום אני סובל מהתקפי " גב תפוס " כמעט כל שבוע כאשר במקרה הטוב אני מסוגל לתפקד כרגיל לאחר 3 ימים ( כולל הרדמות רגל שמאל ומוגבלות רבה בתנועה ). בבדיקות ה CT האחרונות ( יול 2001 ) שבצעתי התקבלו התוצאות הבאות : ב L5-S1 : נצפה דיסק מרכזי בולט ויותר משמאל , עם לחץ על השק הדורלי .היוצרות פורמן בין חולייתי . ב L4-L5 רמז לבלט דיסק והשק הדורלי לחוץ מעט.אלמנטים אחוריים במבנה תקין . (הבדיקה נעשתה ע"י פרופ' ר. תדמור בבית חולים אסותא) עברתי סדרה של טיפולים שונים במהלך התקופה : שחיה מבוקרת , פיזוטרפיה , כירופקטיקה ומגיוון של כדורים שונים - ושום דבר לא עזר ואף לא הקל . אני מבקש את הצעתך מה עלי לעשות בכדי שאוכל לחיות חיים נורמלים ללא התקפים תכופים אשר מונעים ממני מהלך חיים תקין אם בעבודה ואם בתיפקוד הכללי בחיי היום יום אני כבר מיואש , בלשון המעטה .. בתודה מראש מוריס

נראה לי כי נותרו בידך רק שתי חלופות: 1. IDET 2 .ניתוח של כריתת הדיסקוס

מנהל פורום אורתופדיה