דלקות פרקים.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/03/2002 | 23:31 | מאת: kevin

שלום ד"ר. אני בן 21 ויש לי כאבי גב תחתון במשך חמישה חודשים.מאז תחילת הכאבים חלק גדול מהשרירים בגוף שלי תפוסים (גב צוואר בעיקר, ורגליים וחזה פחות.) לפי צילומי הרנטגן, מיפוי עצמות וCT אין לי בעיה שילדית. עשיתי סדרת פיזוטרפיה וכירופרקטיקה שלא עזרו. אני עושה גם תרגילי מתיחות וחיזוק הגב ושחייה גם פעולות אלו לא עזרו. האורטופד שלי אמר לי שיש לחכות כיון שלא מוצאים בעיה. רציתי לשאול אותך לגבי אפשרות של דלקת פרקים. האם זה שאין לי בעיה שילדית ועבר זמן ארוך ללא שיפור כלשהו מעיד על זה שיש לי דלקת? לקחתי וויוקס במשך 10 ימים וזה לא השפיע, האם לנסות תרופה אחרת? אני מרגיש גם קצת כאבים במפרקים של הידיים והרגליים האם כל זה קשור לאותה הבעיה? בתודה מראש.

האפשרות של "דלקת פרקים" היא לא בלתי אפשרית במיוחד מחלה בשם : ANKYLOSING SPONDYLITIS . עם זאת העובדה שויוקס לא הקל מדברת נגד אפשרות זאת. שקיעת דם מוחשת וערכי CRP גבוהים יתמכו באפשרות של דלקת פרקים.

08/03/2002 | 14:27 | מאת: kevin

לאיזה רופא ללכת כדי לבדוק את זה? האם ישנה אפשרות שבגלל דלקת פרקים יופיעו כאבים בגב? תודה על ההתיחסויות.

מנהל פורום אורתופדיה