כף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/03/2002 | 22:07 | מאת: שרה

ערב טוב לך ד"ר אסא כבר סיפרתי לך אתמול שאני לאחר הזרקת קורטיזון (סטרואידים) לפני יומיים. ורציתי שוב לשאול אותך מס' שאלות. האם יתכן שלאחר ההזרקה אני חשה כאבים חזקים בכף הרגל ואפילו קצת יותר מלפני ההזרקה. האם זוהי תופעה נורמלית במצב זה.? יש לי נפיחות מה ברגל האם היא תיעלם עם הזמן?אני מרגישה מין לחץ פנימי ברגל שפשוט איני יכולה לסבול נעל סגורה הרגל כאילו רוצה לפרוץ החוצה. האם עלי לנהוג עם הרגל במנוחה או כל דבר אחר לאחר ההזרקה. ותוך כמה ימים לדעתך ניתן לדעת ואף להרגיש שהטיפול אכן יעיל. בפעם הקודמת אתה המלצת לי ללכת עם המדרס אני אכן הולכת אבל מה הקשר בין המדרס לבין הזריקה? ומה תפקידם של הסטרואידים במקרה כזה. אני פונה אליך כיוון שאין לי כרגע למי להפנות את השאלות שלי. האם באמת כל מה שתיארתי לך עד היום אכן אופייני להימצאות נוירומה שהבעיה היא עיצבית. לא תיארתי לי מעולם עד כמה עצבים יכולים להשפיע בחיי היום יום בתיפקוד האדם. אני מרגישה מיואשת עד מאוד אין לי למי לפנות אני סובלת ופשוט בא לי רק למות זה לא חיים לחיות ככה עם כאבים אולי יש דרך פתרון במרפאת כאב אני באמת לא יודעת כבר מה לחשוב .תעזור לי בבקשה ממך אולי אתה מכיר מומחה מאוד מיוחד לכף רגל שיכול לעזור לי. אם מותר לי לספר אבל את הניתוח (הלוקס ולגוס) ביצע פרופסור ניסקה מאיר וכרגע אני מטופלת אצל ד"ר נוף. אולי כדאי לי לראות פודיאטור שהואבתחום כף הרגל. אנא עזור לי בבקשה. תודה

המדרס תפקידו להוריד את הלחץ שנגרם על העצב שנלחץ בין ראשי עצמות המשט, בינהם הוא עובר. הסטרואידים תפקידם להפחית את התגובה הדלקתית הקיימת בעצב. קורה לא אחת שמרגישים את השפעת הסטרואידים רק כעבור מספר ימים אחר הזריקה. עוד קורה לא אחת שיום יומיים אחר הזריקה הכאב גובר.

מנהל פורום אורתופדיה