גדילה של תינוק ונעליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/03/2002 | 14:46 | מאת: בוב הבנאי

בני בן השנה נולד במועד (פחות או יותר) אך קטן. הוא נולד מתחת לאחוזון ה- 5 הן בגובה והן במשקל. בהמשך הוא דווקא השמין יפה והגיע מהר מאוד לאחוזון 50 בו הוא נשאר זמן רב. גם בגובה הוא גדל די יפה והגיע לאחוזון 25. עכשיו הגענו לביקורת התפתחות של גיל שנה בטיפת חלב והתברר כי הוא ירד במשקל לאחוזון 29 ובגובה לאחוזון 8.8. ההתפתחות שלו מעבר לכך תקינה בהחלט והאחות לא היתה מודאגת. האם יש סיבה להיות מוטרדים מהעניין? האם יש צורך ללכת לרופא מומחה לגדילה? לאיזה מומחה? יש לציין שגם אני וגם אישתי איננו נמוכים! שאלה נוספת לגבי נעליים - בני התחיל ללכת לפני למעלה מחודש וכיום הוא הולך די יפה (מחדר לחדר ברצף בלי ליפול ועל השביל בגינה - מדובר בעשרות רבות של צעדים רצוף). עד כה הוא הלך או עם גרביים או בנעלי טרום הליכה (נעליים רכות רכות המיועדות לתינוקות). האם הגיע הזמן לקנות לו נעלי הליכה ראשונות? איזה המלצות יש לכם לגביהן? האם כדאי ללכת איתו קודם לאורטופד לוודא שהיציבה וההליכה שלו הן נכונות וטובות? תודה רבה, בוב.

07/03/2002 | 21:42 | מאת: דר' אסא לב-אל

בנך שומר- פחות או יותר - על יציבות לגבי האחוזון שלו בתחום הנורמלי ולכן אין צורך לדאוג לגבי הפרעה בגדילה. תפקיד הנעליים הוא אחד ויחיד להגן על כף הרגל הפעוטה מפציעות , וכאב, ולכן היא צריכה להיות קלה , גמישה , מחזיקה טוב את העקב , ונוחה לגבי האצבעות כלומר מרווחת מלפנים הן באורך והן ברוחב.

מנהל פורום אורתופדיה