דיפלגיה ספסטית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/03/2002 | 21:16 | מאת: רינה

שלום לך ד"ר, שמי רינה ואני אם לילד בן 4 הסובל מדיפלגיה ספסטית. הילד מטופל בפזיוטרפיה ונמצא במעקב במכון להת' הילד. שאלותי הם: 1. האם ישנו טיפול נוף לבעיה זו חוץ מפזיוטרפיה? 2. האם הילד יצלה כל החיים? 3. אני בהריון שני וחוששת מבלידה, האם בעיה זו נגרמה בלידה או שזהו פגם מולד? אשמח לתשובותך רינה

05/03/2002 | 22:34 | מאת: דר' אסא לב-אל

דיפלגיה ספסטית - כמו צורות אחרות של שיתוק מוחי , נגרמות עקב פגיעה באספקת הדם למוח של העובר או התינוק מסביב ללידה וחוסר בשלות של המוח( פגות) . גורמים נוספים אפשריים הרעלה על ידי עודף בילירובין בדם ( צהבת ) או פציעה. הטיפול הוא רב תחומי וכולל גם פיסיותרפיה ממש כמו ריפווי בעיסוק טיפול קוגניטיבי , שימוש באמצעי עזר כמוחגרוותוחוכים ועזריהליכה ועמידה וכן ניתוחים. איני יכוללהתייחס באופן ספציפי לבעיתךבלי לראות את הילד אךיש להניח שמגבלה מסויימת צפוי שתהיה כל החיים. לא אין מדובר בפגם מולד אלא בבעיה סב ליידתית.

מנהל פורום אורתופדיה