כפות הרגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/03/2002 | 18:52 | מאת: אלי

כתוצאה מכאבים עזים בשני הבוהנים בשבשני הרגליים נעשה צילום רנטגן לפי בקשת הרופא, התשובה היתה - היצרות הרווח המפרקי עם שינויים היפרטרופיים במפרק המטאטרז-פלנגיאלי הראשון בשתי הרגליים בהתאם - לשינויים ארטרוטיים. הלוקס וולגוס קל - בעיקר משמאל. הרופא נתן לבעלי טיפול תרופתי של וואיוקס ואם טיפול זה לא יעזור הוא המליץ בזריקת קורטיזון או לנתח. שאלתי האם אין דרך אחרת חוץ מההמלצות הנ"ל, או האם ישנו טיפול חירורגי ללא חדירה פולשנית לתוך כפות הרגליים. אודה לך מאוד באם תנחה אותנו מהיא הדרך הטובה ביותר לטיפול.

מדובר במצב הנקרא "הלוקס ריגידוס". זריקות של סטרואידים (כגון קורטיזון) לא עוזרות. ניתן להביא להליכה די נוחה על ידי תיקון בנעל . התיקון יכול להיות משני צורות. או התקנת של פס מעובה לרוחב החלק הקדמי של סוליית הנעל או על ידי התקנה של סוליה בצורת קשת ( ROCKER BOTTOM ) . אי אפשר לעשות ניתוח לא פולשני . באופן אישי אני סבור שניתוח הנקרא "כילוטומי", הנו הטיפול הטוב ביותר.

מנהל פורום אורתופדיה