קרע חלקי כרוני של גיד אכילס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/03/2002 | 03:25 | מאת: דוד

בבדיקת MRI שנערכה לאחרונה, נמצא: "נוזל מוגבר מתחת למטאלוס הלטררלי. גיד אכילס מאובה, בצקתי עם אותות חריגים בחלקו האמצעי. שינויים המצביעים על קרע חלקי כרוני של הגיד. אני גבר בן 65, מזה כ-18 חודש אני סובל הכאב בגיד האכילס בזמן הליכה שגוברים עם הזמן. שאלתי היא:1. מהו הטיפול המוממלץ שיביא לריפוי? 2. מהם הגורמים למחלה? 3. אם הטיפול הנו חירורגי, מיהם הרופאים המומחים לנושא ספציפי זה. אודה מראש על תשובתך. בכבוד רב דוד.

05/03/2002 | 21:57 | מאת: דר' אסא לב-אל

הטיפול המקובל הוא מתרילי מתיחה לגיד אכילס ומנוחה מאימון גופני . וסיפי לכך תרופותנוגדות דלקת ,מסג' רקמות , אפליקציה של קרח בין מאמצים וחימום אחר מאמץ טיפול כירורגי יכול להתבצע לצורך תיקון קרעו או לשם שחרור הגיד מלחץ על ידי המעטפת הצלקתית המחלה שכיה מאד בקרב רצים וספורטאים בכלל ובמיוחד באלה מהם שלא עשו אימונים נכונים. רופאים המתמחים בפגיעות ספורט הם מן הסתם המנוסים יותר בטיפול בבעיה זאת.

06/03/2002 | 02:29 | מאת: דוד

,אל ד"ר לב-אל. תודה על התייחסותך המהירה. במשך 18 החודשים מאז תחילת הכאב, עברתי 4 סידרות של טיפול אולטראסאונד, מתיכות ושימוש ב-ג'ל EXIPAN . הטיפולים לא הביאו להקלה כלשהיא במצב. להפך, המצב התדרדר והכאב גבר, וההגיון הפשוט של הדיוט ברפואה אומר לי, כי הקרע החלקי הכרוני נוצר עם הזמן, תוך שהגיד היה במצב בצקתי זמן כה ממושך. כאמור, אני בן 65 ואיני עוסק בספורט, למעט הליכה למרחק כ-3 ק"מ, פעמים בשבוע וגם זאת הפסקתי עם הופעת הכאב לפני כ-18 חודש. מצפה לתשובתך. דוד

מנהל פורום אורתופדיה