חוות דעת שניה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/01/2000 | 20:21 | מאת: אלמוני

שלום לך ד"ר למדן! 27.1.00 בירצוני לשאול כאשר ישנה בעיה רצינית ורופא אחד טוען שהדבר מצריך רק מעקב, ענין שבעתיד יוכל להיות מטופל בצורה כירורגית לא קלה, האם מן הראוי לגשת לשמוע חוות דעת נוספת או לא, אם או בלי קשר לשמו של הרופא או המרכז הרפואי? אני יודע שהשאלה לא קלה אך אודה לך אם תענה לי בברכה אלמוני מוטרד מאוד

שלום לאלמוני, בשמונה השנים האחרונות עבדתי בארה"ב וללא ספק הושפעתי מהמערכת המקומית. לדעתי, אם אכן הבעיה רצינית ואתה מתלבט באשר לחוות הדעת שקיבלת, מוטב שתבקש חוות דעת נוספת. כרופא, אני סבור שאם חולה מעוניין בחוות דעת נוספת מסיבה כלשהיא עליו לקבלה. גם הרופא יכול לטעות. אם החולה אינו משוכנע לחלוטין בצידקת הרופא, הבעיה חמורה מאוד, ההשלכות של טעות אפשרית חמורות, או קיימות דרכי טיפול אלטרנטיביות, התועלת בדיעה נוספת יכולה להיות רבה. עם זאת, חשוב לציין שאין הדבר הכרחי ואם אתה שבע רצון מהטיפול - המשך עם רופאך!

מנהל פורום אורתופדיה