מפרקים חורקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/01/2000 | 21:07 | מאת: דפנה

בזמן שיעורי ספורט מפרקי המרפק שלי חורקים, מה ניתן לעשות בעניין? דפנה.

שלום דפנה, לא ציינת את גילך אך אם את משתתפת בשיעורי ספורט אני מניח שאינך מבוגרת מאוד... "חריקה" בפרק יכולה לנבוע מהרקמות הרכות (גידים או רצועות) שסביב לפרק או מבעיות מכניות בפרק עצמו. לפעמים בפרק יכול להיות מצב, בעיקר בילדים צעירים בו חלק מהעצם בפרק ניתק מהעצם הסובבת אותו וכתוצאה מתנועה של החלק מורגשים "קליקים" בשעת תנועה של הפרק. לעיתים הגידים או הרצועות, כתוצאה מחיכוך עם העצם באיזור הפרק בשעת תנועה משמיעים "חריקות". אם התופעה איננה מלווה בכאב, ברוב המקרים לא נגרם נזק לפרק. עם זאת, אם התופעה נמשכת מומלץ לפנות לאורתופד שבמקרה הצורך יכול להפנות לצילום. בהצלחה.

06/03/2000 | 00:22 | מאת: חיים

רציתי לשאול אם ה"קליקים" האלה שדיברת עליהם הם תופעה רגילה.

מנהל פורום אורתופדיה