Lis Franc

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/02/2002 | 15:23 | מאת: עומר

דר בן אסא שלום אני חייל ונצפעתי תוך כדי אימונים. אובחן לי ברגל-קרסול שמאל פריקה על שם ליס פרנק במטטרסל השני. אושפזתי למשך שבוע ולאחר מכן אני מבצע פיזיוטרפיה יומיומית כבר במשך 6 שבועות. מה יש לך לספר לי על הפגיעה? איך היא תשפיע על עתידי בצבא ? (אני חייל קרבי) תוך כמה זמן אני יחזור לתפקוד מלא? מצבי כרגע היא צליעה על רגל שמאל, הורדתי את הקביים לפני כשבועיים, יש לי פגיעה בטווח תנועה של הקרסול (Dorsiflection) ובכל המפרקים הקטנים של כף הרגל. תודה רבה מראש עומר

עומר שלום תודה על השינויים שהכנסת לשמי אנימרגיש אדם חדש. אשר לשאלתך מפרק ליספרנק עשויבעצם מחמישה מפרקים ברצף שעצמותיהן צמודות אחת לשניה . המפרק בין המטהטרסל השני ועצם הקונאיפורמיס מיוחד בכךשהוא "עמוק יותר " מן האחרים ויושב חזק יותר במקומו ובדרךכלל פריקה שם מלווה גם בשבר. בין כך ובין כך זו פציעה יחסית קשה עם סיכוי די גדול להמשך כאבים בעתיד .

07/02/2002 | 09:02 | מאת: עומר

דר אסא לב אל סליחה על השינוי בשם.. במקרה שלי לא היה שבר, וגם לא ראו את הפקירה מפני שהיא חזרה באופן ספונטני. רק שעשיתי m.r.i ראו עדות לשינוי במח העצם באזור,חשד לסדק של המטטרסל השני,וקונטוזיה. ההבחנה נעשתה לפני ממצאי המ.ר.י והמצב הקליני של הרגל כיום וביום האשפוז - 10 יום אחרי הפציעה ( ע"י דר הלפרין). הרופאים סבורים שאני יחזור לצבא בעוד כשבועיים - השאלה היא כמה זמן אני לא יהיה כשיר לחזור לפעילות מבצעית? ריצה? קפיצה? כמו כן אני יודע שפריקות בדר"כ חוזרות על עצמם - פריקות כתף פכדומה. האם יש סיכוי שפריקה זו גם יכולה לחזור על עצמה? בבקשה תן לי הערכה גסה של זמן. תודה רבה מראש עומר

מנהל פורום אורתופדיה