ניתוח תוצאות לבדיקת CT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/10/2016 | 14:51 | מאת: טלי ורון

היי קוראים לי טלי , קיבלתי תוצאות של ה CT ורציתי לשאול אם תוכל לפענח לי אותם : בגובה L4-L5 - במבנה גרמי תקין. LIMBUS VERTEBRA בלוחית עליונה קדמית של L4. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. בגובה L5-S1 - רושם לספונדילולזיס ב L5 מימין עם היפרטרופיה קומפנסטורית של הפדיקל משמאל. ללא עדות לספונדילולסטזיס. רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות. אין עדות לבלט דיסק. אשמח מאוד אם תעזור לי בפענוח, תודה!

LIMBUS VERTEBRA זה וריאנט של הנורמלי ואין לו חשיבות קלינית ספונדילוליזיס הנו מעיןשבר מאמץ בקשת ( חלק אחורי) של החוליה המתנית החמישית יכול להיות סיבה לכאב גב תחון.

17/10/2016 | 22:03 | מאת: טלי ורון

היי, השאלה אם דבר כזה יכול להתאחות עם הזמן או לחזור למצב הרגיל, והאם יש דברים שאני לא אוכל לעשות או שיזיקו לי אם אני אעשה אותם כתוצאה מהשבר מאמץ הזה

מנהל פורום אורתופדיה