ממצאי ארתוגרפיה כתף ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/09/2016 | 10:29 | מאת: דוד

שלום מצ"ב פיענוח MRI ארתרוגרפיה לכתף ימין. אודה להתיחסותך מודגמים שינויים ארטריטיים במפרק ה A/C – עם בצקת לשדית מינימלית משני צדי המפרק. מודגם נוזל בכמות קטנה בבורסה הסוב-אקרומיאלית. מודגם קרע חלקי שטחי של המשטח הארטיקולרי של גיד הסופרה-ספינטוס קרוב לאזור אחיזתו הקדמי אל הגבשושית הגדולה בקוטר 1.3 ס"מ במישור הצדדי הפנימי, הקרע מערב כשליש מעובי הגיד. שאר הגידים המסובבים מודגמים תקינים. גיד הביצפס הודגם שמור. מודגם נזק SLAP דרגה 3. מאחורי מיטת ה-SLAP נמשכת כלפי הגומחה הספינו-גלינואידית ציסטה פרא-לברלית בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1 ס"מ. מודגם קרע חלקי מינימלי בבסיס הלברום הקדמי-תחתון. מתחת ומדיאלית למיטת הקרע מאחורי הלברום הקדמי נמשכת ציסטה פרא-לברלית בגובה .1.7 ס"מ ובקוטר 6 מ"מ. בציר הסגיטלי ובקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי. הקפסולה הודגמה שמורה. הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים או בצקות.

הממצא העיקרי הנו קרעים בלברום של המפרק. ממצאים משניים שחיקת סחוס של המפרק בין עצם הבריח לעצם השכמה (ACJ ) וקרע חלקי של שריש הסופראספינטוס הטיפול המתאים תלוי בגילך ,מצבך הבריאותי, במצב השרירים, בצרכים שלך ובנכונותך לעבור את הניתוח ותקופת ההחלמה והשיקום

מנהל פורום אורתופדיה